matchpoint

Ιουλίου 29, 2007

Πως κατασκευαζονται οι τρομοκρατες στην Ελλαδα!

Filed under: Uncategorized — Takis Michas @ 2:31 μμ

 

Του ΤΑΚΗ ΜΙΧΑ Φανταστείτε αν ταξιδέψετε στις ΗΠΑ, να σας σταματήσουν στο αεροδρόμιο, να σας περάσουν από πεντάωρη ανάκριση και μετά να σας στείλουν με το επόμενο αεροπλάνο πίσω -χωρίς να σας εξηγήσουν ποτέ το λόγο.  

Το υπόμνημα με την υπογραφή του έλληνα πρέσβη στην Ελβετία.

*Αυτά -και πολύ χειρότερα- μπορεί να σας συμβούν. Και μην βιαστείτε να αποδώσετε τις ευθύνες σε «πληροφορίες» που έχουν για σας οι ξένες υπηρεσίες. Η ιστορία που ακολουθεί δείχνει ότι ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών «φακελώνουν» συμπολίτες μας χαρακτηρίζοντάς τους, δίχως κανένα στοιχείο, «διεθνείς τρομοκράτες» -και μάλιστα με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα!

*Τον περασμένο Νοέμβριο οι ελβετικές αρχές αποκάλυψαν διεθνή σπείρα που έκανε απάτες με τηλεφωνικές κάρτες. Επικεφαλής ήταν ο Ινδός Σιχ Ρατζίτ Μασούτα, ιδιοκτήτης της εταιρείας World Telecom Network AG με έδρα την Βασιλεία και παρακλάδια σε όλη την Ευρώπη. Η εταιρεία πωλούσε κάρτες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν κυρίως μετανάστες για υπεραστικές κλήσεις. Η απάτη; Ο πραγματικός χρόνος τηλεφωνίας ήταν μικρότερος από τον χρόνο που αναγραφόταν στην κάρτα.

*Μαζί με τον ινδό επιχειρηματία, συνελήφθη και μία Ελληνίδα, υπεύθυνη του οικονομικού τμήματος της εταιρείας. Είναι η Ο.Τ. (τα στοιχεία της βρίσκονται στην «Κ.Ε.»), η οποία ύστερα από μερικούς μήνες αποφυλακίσθηκε (τον Φεβρουάριο 2007) με εγγύηση, σε αντίθεση με τον ινδό επιχειρηματία που παρέμεινε κρατούμενος.

*Οι κατηγορίες για τις οποίες η Γενική Εισαγγελία της Βέρνης άσκησε τη δίωξη εναντίον της Ο.Τ. και του Μασούτα, ήταν απάτη και ξέπλυμα χρήματος. Ομως στο απόρρητο αρχείο της διπλωματικής αλληλογραφίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών η ιστορία εμφανίζεται με εντελώς διαφορετικές διαστάσεις: Η Ο.Τ. θεωρείται επικίνδυνη διεθνής (!) τρομοκράτης και ο λόγος για τον οποίο είχε συλληφθεί αποδίδεται στο ότι… συνεργαζόταν με ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Αλ Κάιντα!

*Σε απόρρητο υπόμνημα με τίτλο «Ελληνίδα φυλακισμένη Βέρνη», το οποίο υπογράφεται από τον πρέσβη της Ελλάδας στην Ελβετία Ιωάννη Θωμόγλου (17/11/06), αναφέρονται μεταξύ άλλων:

*«Η Ο.Τ. (σ.σ.: στο πρωτότυπο αναφέρεται το όνομα) προφυλακίστηκε, έπειτα από πληροφορίες Ελβετών, ότι είναι αναμεμειγμένη σε υποθέσεις χρηματοδότησης τρομοκρατίας. Φαίνεται πως η εν λόγω είχε σχέσεις με κυκλώματα ξεπλύματος χρημάτων, τα οποία διοχετεύονταν υπογείως προς τρομοκρατικές οργανώσεις. Επικεφαλής φέρεται Ινδός Σιχ επιχειρηματίας Ράντζιτ Μασούτα. Σύμφωνα με εδώ δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρεται η ελληνίδα κρατούμενη, κύκλωμα χρηματοδοτούσε κυρίως την οργάνωση «Τίγρεων Ταμίλ Σρι Λάνκα», ενώ ενδέχεται να διοχετεύτηταν χρήματα τόσο προς Χαμάς όσο και προς Αλ Κάιντα».

*Υστερα από εξαντλητική έρευνα διαπιστώσαμε ότι ούτε μία αράδα του ενοχοποιητικού απορρήτου διπλωματικού εγγράφου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πουθενά στο κατηγορητήριο δεν γίνεται αναφορά έμμεσα η άμεσα σε τρομοκρατία», μας λέει ο δικηγόρος της Η. Μπίσιας.

*Η ίδια η κατηγορούμενη έμεινε άφωνη όταν της αναφέραμε το περιεχόμενο του ελληνικού εγγράφου: «Ούτε μία στις δέκα φορές που με ανέκριναν δεν έγινε αναφορά σε τρομοκρατία». Ούτε αληθεύει ο ισχυρισμός ότι στον ελβετικό τύπο γίνεται αναφορά σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Ολα τα δημοσιεύματα εξαντλούν το ρεπορτάζ στο θέμα της απάτης.

*Η υπόθεση της Ο.Τ. είναι ίσως ενδεικτική για τον πρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται στην Ελλάδα «ύποπτοι» και καταστρέφονται ζωές. Τα ενοχοποιητικά έγγραφα δεν θα εξαφανισθούν και, προφανώς, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας, μια τόσο σοβαρή «πληροφορία» -που προέρχεται μάλιστα από το ελληνικό ΥΠΕΞ- θα βρει τον δρόμο της προς άλλες «υπηρεσίες». Προς Ιντερπόλ, CIA, Μ16 κ.λπ. Οπότε…

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 29/07/2007 

4 Σχόλια »

 1. οπότε με ποία λογική συνέταξε το αρχικό έγγραφο ο πρέσβης σε πρώτη φάση, τι περνούσε απο το μυαλό του? Η μήπως επειδή ο συνεργάτης ήταν Ινδός είχε την επιφοίτηση ότι έχει σχέση με τρομοκρατικές οργάνωσής.

  Σχόλιο από Αντώνης Πολιτάκης — Ιουλίου 29, 2007 @ 5:07 μμ | Απάντηση

 2. Καλά, ποιος ο λόγος να επιλέξει ο πρέσβυς ειδικώς την κυρία Ο.Τ. για να την κακοχαρακτηρίσει; Το ενδεχόμενο να είναι ψυχοπαθής ο πρέσβυς δεν δικαιολογεί την γενίκευση ότι στην Ελλάδα «κατασκευάζονται τρομοκράτες». Ίσως ο τίτλος θα έπρεπε να ήταν «Η Ελλάδα έχει έναν ψυχοπαθή πρέσβυ».
  Μήπως ο συντάκτης υπονοεί ότι ο πρέσβυς πιέζεται από το Υπουργείο να καταδώσει πέντε υπόπτους τον μήνα για να δείξει η Ελλάδα στους Αμερικανούς ότι είμαστε μαζί τους και σοβαροί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ;

  Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ακόμα και αν οι αρχές είχαν ικανά στοιχεία από αξιόπιστο καταδότη μέσα σε τρομοκρατική οργάνωση που ενοχοποιούν την κυρία Ο.Τ. πέραν πάσης αμφιβολίας, δεν είναι καλύτερο να μην κάψουν την πηγή τους με την ελπίδα να πιάσουν μεγαλύτερο ψάρι ; Έτσι, παρανοϊκά, λειτουργούν οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες. Αν υπάρχει καμμία καλύτερη μέθοδος, γιατί δεν την έχει εφεύρει κανείς μέχρι σήμερα ;

  Σχόλιο από Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας — Ιουλίου 30, 2007 @ 8:01 πμ | Απάντηση

 3. Αυτο το οποιο ειναι εκπληκτικο με την ιστορια και τεκμηριωνει την αποψη μου για «νεοελληνικο ολοκληρωτισμο» ειναι οτι,σε αντιθεση με τι θα γινοταν σε αλλες Δυτικες χωρες,εδω το θεμα κουκουλωθηκε τελειως.Στο ονομα αναμφιβολα των «υψιστων εθνικων συμφεροντων».

  Σχόλιο από Takis Michas — Ιουλίου 30, 2007 @ 11:01 πμ | Απάντηση

 4. Τι ακριβώς έπρεπε να γίνει ; Να βγει πρωτοσέλιδο ότι ο πρέσβυς της Ελλάδος στην Βέρνη επικαλείται «πληροφορίες Ελβετών» τις οποίες δεν μπορεί να επιβεβαιώσει η Κ.Ε.;
  Τι να γίνει, οι Ελβετοί των μυστικών υπηρεσιών δεν θέλησαν να παραδώσουν στην Κ.Ε. απόρρητα υπηρεσιακά τους έγγραφα, ενώ οι αντίστοιχοι Έλληνες υπάλληλοι τα έδωσαν. Η εμπειρία μου από «άλλες Δυτικές χώρες» είναι ότι οι πολίτες είναι πολύ πιο έτοιμοι να απαλλάξουν το κράτος από την κατηγορία της καταχρήσεως εξουσίας, απ’ ότι είμαστε στην Ελλάδα. Και δίκιο έχουν συγκρίνοντας τους Ελβετούς κρατικούς υπαλλήλους με τους Έλληνες ομολόγους τους στην υποχρέωση εχεμυθείας κατά την τέλεση των καθηκόντων τους.
  Εκτός κι αν συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες μερικών παλαιοημερολογιτών ότι η συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας στο σύστημα Σένγκεν είναι ένα από τα σημεία για την επερχομένη έλευση του αντιχρίστου.

  Σχόλιο από Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας — Ιουλίου 30, 2007 @ 3:25 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: